Referenser

Läs våra kunders och anställdas egna berättelser och ta del av deras erfarenheter med oss.

Karolina & Andreas

Trygg arbetsgivare får arbetsglädjen att växa

Kunden står alltid i centrum för de personliga assistenterna Karolina och Andreas. Med uppskattning och stöd från arbetsgivaren Rik Assistans, växer arbetsglädjen och förmågan att öka kundens livskvalitet i vardagen.

– Jag trodde faktiskt inte att man skulle kunna ha det så här bra, säger Karolina.

Karolina och Andreas arbetar heltid på samma uppdrag i Timrå kommun där de dagligen agerar en annan människas händer och fötter. Att få ägna sig åt ett arbete som så tydligt bidrar till en rörelsehindrad persons frihet, ger många glädjeämnen och med Rik Assistans som arbetsgivare känner de en ökad säkerhet.

Uppskattning och uppbackning ger trygghet

Karolina arbetade tidigare med assistans på uppdrag av kommunen.

– Det är något helt annat att jobba åt Rik. Här syns vi, får personlig uppskattning och uppbackning sju dagar i veckan. Det är alltid någon som svarar när man ringer. Jag är mäkta imponerad, säger hon.

Chefer som tar sig tid att lära känna dem personligen och är måna om att de ska må bra, bidrar också till trivseln och viljan att göra ett bra jobb.

Uppmuntran underlättar god kommunikationen

Karolina och Andreas arbetar aldrig samtidigt och söker andra vägar för att kommunicera.

– För kundens välbefinnande är det viktigt att vi jobbar ihop även om vi aldrig träffas. Rik Assistans uppmuntrar oss att hitta på saker tillsammans, som att ta en lunch ihop varje månad, och de ger oss också resurserna att göra det. Allt går alltid att lösa, säger Andreas.

– Jag råder verkligen fler killar att våga prova vårdyrken. Det är väldigt roligt att få hjälpa andra människor och det ger så otroligt mycket tillbaka, säger han.

 

Han arbetade tidigare som bagare och är nöjd över sitt beslut att byta yrkesinriktning.

– Jag råder verkligen fler killar att våga prova vårdyrken. Det är väldigt roligt att få hjälpa andra människor och det ger så otroligt mycket tillbaka, säger han.

Flexibilitet leder till ökad livskvalitet

För Karolina och Andreas är flexibilitet ett ledord och Rik Assistans målsättning att öka kundens livskvalitet är en självklarhet för dem. – Det behöver inte vara krångligt. Bara en sådan enkel sak som att få sitta ner och njuta av en kopp kaffe på altanen en solig dag kan vara oerhört värdefullt för vårdtagaren, säger Andreas.

Kristina

Kristina Kringstad

Sjukdomen MS hindrar Kristina Kringstads rörelseförmåga. Med daglig assistans lever hon ett upplevelserikt liv hemma i Härnösand och i stugan på landet om somrarna.

» läs mer