För dig som vill ha en rikare assistans

Har du redan personlig assistans och är nyfiken på andra alternativ? Har du just fått personlig assistans och ska välja assistansföretag? Eller vill du ha hjälp att söka personlig assistans? Kontakta oss så vägleder vi dig.

Assistans med trygghet och kontinuitet

Hos oss får du personlig assistans som är utformad efter dina unika behov och som fungerar i vardagen. Vi har erfarenhet av både barn och vuxna med såväl förvärvade som medfödda funktionshinder och arbetar med alla kundgrupper.

Med synsättet att personalen är vår viktigaste resurs månar vi om våra anställda genom trygga anställningsvillkor, utbildning, friskvård och arbetsmiljöarbete. Det gör att vi har nöjda medarbetare som trivs och stannar kvar hos oss. För dig innebär det det trygghet och kontinuitet i din assistans.

Rik Assistans är godkända av Socialstyrelsen.

Du bestämmer hur du vill ha din assistans

Hos oss är du delaktig i besluten som rör ditt liv, din vardag och hur assistansen ska läggas upp. Tillsammans utformar vi en genomförandeplan och sätter upp såväl övergripande som individuella mål. Du väljer själv vem som ska arbeta som din personliga assistent och är delaktig i att planera utbildning för assistenten.

Hjälp med myndighetskontakter

Vi hjälper dig med myndighetskontakter, ansökningar, överklaganden av beslut och andra juridiska frågor som rör din personliga assistans. Berätta för oss vad du behöver så vägleder vi dig.

Så blir du kund hos Rik Assistans

1

Ta kontakt med Rik Assistans.
Ring oss
på telefon 0611-81 10 10
eller fyll i formuläret ovan.

2

Vi gör ett hembesök och informerar
om Rik Assistans och vad vi kan hjälpa dig med.

3

Du får hjälp att fylla i ansökan,
söka assistans, söka mer tid,
skriva avtal och med andra
myndigehetskontakter.

4

Vi hjälper dig rekrytera
personlig assistent.

5

Tillsammans gör vi en
genomförandeplan.

6

Vi skräddarsyr din assistans
och lägger upp arbetet i
samarbete med dig.

7

Du har det medbestämmande
du vill ha och vi verkställer
personlig assistans efter dina unika behov.