Referenser

Läs våra kunders och anställdas egna berättelser och ta del av deras erfarenheter med oss.

Tolvårige Anton

”Rik Assistans ligger ofta steget före oss”

Motordrivna maskiner är livet för tolvårige Anton. Tillsammans med sin assistent André förverkligar han byggidéer och skrattar mer än han någonsin gjort tidigare.

– Vi fick ett gott intryck av Rik Assistans redan vid första samtalet och André blev en fullträff för Anton, säger pappa Henrik.

Anton Svedin har sitt eget lilla motorparadis på gården i Timrå. Där styr han skickligt sin specialkonstruerade elektriska rullstol. I garaget står flera terrängfordon och där finns också de viktiga verktygen, med vilka han och assistenten André Moberg skapar så fort suget slår till.

Deras kommunikation är hjärtlig och André beskriver Anton som en riktig ”charmknutte”.

– Och André är faktiskt bra på det mesta, berömmer Anton med ett leende.

Får full förståelse och fler skratt

Anton har en neurologisk balanssjukdom och familjen Svedin har anlitat Rik Assistans under ett antal år för att han ska få rätt stöd. De är mycket nöjda med supporten som sonen får av sin personliga assistent när skoldagen är över och fritiden tar vid.

– Det fungerar kanonbra. Rik Assistans är lättsamma att ha kontakt med och de ligger ofta till och med steget före oss, säger pappa Henrik.

Uppbackningen från Rik Assistans har lett till många fler skratt i Antons liv, intygar han.

– Vi ser tydligt hur hans glädje har ökat. Anton kan börja skratta bara av att se att André kommer. Med honom har han hittat en väldigt viktig trygghet.

Värderad personal viktig för familjen

Duon spelar även tv-spel, kör radiobil, rider och upptäcker omgivningarna tillsammans. De hjälps åt att träna Antons färdigheter och ibland får André se till att det blir tid för vila också.

– Anton vill så mycket och ibland tar krafterna slut. Då är det bra med en assistent som verkligen är förstående. Det är helt fantastiskt att se hur bra det fungerar mellan dem, säger Henrik, och fortsätter:

– Jag har förstått att Rik Assistans tar bra hand om sin personal. Det känns viktigt för oss. Assistenterna är verkligen värda det med tanke på vilket arbete de gör.

Anton

Tolvårige Anton

Motordrivna maskiner är livet för tolvårige Anton. Tillsammans med sin assistent André förverkligar han byggidéer och skrattar mer än han någonsin gjort tidigare.

» läs mer

andreas karoina

Karolina & Andreas

Med uppskattning och stöd från arbetsgivaren Rik Assistans, växer arbetsglädjen och förmågan att öka kundens livskvalitet i vardagen.

» läs mer

Kristina

Kristina Kringstad

Sjukdomen MS hindrar Kristina Kringstads rörelseförmåga. Med daglig assistans lever hon ett upplevelserikt liv hemma i Härnösand och i stugan på landet om somrarna.

» läs mer